• musclemecca bodybuilding forums does not sell or endorse any bodybuilding gear, products or supplements.
    Musclemecca has no affiliation with advertisers; they simply purchase advertising space here. If you have questions go to their site and ask them directly.
    Advertisers are responsible for the content in their forums.
    DO NOT SELL ILLEGAL PRODUCTS ON OUR FORUM

Stream HD Divx to XBOX 360

Big04pimpin

Big04pimpin

Mecca V.I.P.
VIP
Joined
Nov 28, 2006
Messages
1,741
Points
38
I haven't tried to yet or bothered looking but wondering if any of you guys have tried it? I have been getting HD movies, mostly blue ray rips online. And I am building a Core Duo 3.0ghz, 4 gigs of ram, 2 Terabytes worth of storage for my media hub and for others to use since I can get it all here at work. I figure why not just hook it up to my projector and then my 360 and be in the other room and stream the HD movies to my other living room for others to watch.

I guess my question is how much bandwidth is needed to stream these movies to the 360? Also do you have to do anything different to the 360 or the server so you can stream non-WMV movies to the 360? :xyxthumbs:
 
Tech

Tech

Ron Paul FTW
VIP
Joined
Jul 12, 2006
Messages
10,327
Points
38
most HD rips that you download will be in Mkv (x264) format, which the Xbox 360 doesn't support.

you can stream movies easily to your xbox360 through Windows. you just put all your movies in a shared folder on your home network, then go into Windows Media Player and share your library.

as of right now, I think you can only stream .xvid, .divx, .avi, and .wmv. (WMV-HD also works)
 
Chesticles

Chesticles

Mecca V.I.P.
VIP
Joined
Jul 15, 2006
Messages
3,371
Points
38
^Yeah you have to download an update to play AVI's on your xbox, well I had to anyway. Why don't you just fill a portable harddrive with movies, then plug it into your xbox?
 
Tech

Tech

Ron Paul FTW
VIP
Joined
Jul 12, 2006
Messages
10,327
Points
38
^Yeah you have to download an update to play AVI's on your xbox, well I had to anyway. Why don't you just fill a portable harddrive with movies, then plug it into your xbox?
thats what I did, but my portable hard drive filled up too fast.

I usually download new movies as .xvid, stream them from my computer to my xbox, watch them, then delete them.
 
Samoan-Z

Samoan-Z

Mecca V.I.P.
VIP
Joined
Oct 5, 2008
Messages
3,136
Points
48
I haven't tried to yet or bothered looking but wondering if any of you guys have tried it? I have been getting HD movies, mostly blue ray rips online. And I am building a Core Duo 3.0ghz, 4 gigs of ram, 2 Terabytes worth of storage for my media hub and for others to use since

Your comp sucks lol... except the storage that's adequate. and the ram is decent,.. but get a Core 2 Processor. Core 2 Duo owns regular Duo.
 
Samoan-Z

Samoan-Z

Mecca V.I.P.
VIP
Joined
Oct 5, 2008
Messages
3,136
Points
48
Mine right now is a Core 2 Quad, 8 gigs of RAM, 5 TB SATA HD, 500 GB SATA HD, Sli 1 GB Dual GeForce 8500 GPU, With a 1000 wt. Power supply... it's my baby.
 
Chesticles

Chesticles

Mecca V.I.P.
VIP
Joined
Jul 15, 2006
Messages
3,371
Points
38
thats what I did, but my portable hard drive filled up too fast.

I usually download new movies as .xvid, stream them from my computer to my xbox, watch them, then delete them.
How big is your drive? I'm looking at getting a 500 gig, there only around $150 here I think.

Do you need to be running vista to stream from your computer to your xbox?
 
Samoan-Z

Samoan-Z

Mecca V.I.P.
VIP
Joined
Oct 5, 2008
Messages
3,136
Points
48
How big is your drive? I'm looking at getting a 500 gig, there only around $150 here I think.

Do you need to be running vista to stream from your computer to your xbox?

No just need media center I know guys with XP that stream it so im sure it's media Center.
 
R

Ryeland

Mecca V.I.P.
VIP
Joined
Oct 1, 2006
Messages
491
Points
16
Mine right now is a Core 2 Quad, 8 gigs of RAM, 5 TB SATA HD, 500 GB SATA HD, Sli 1 GB Dual GeForce 8500 GPU, With a 1000 wt. Power supply... it's my baby.

Its on

Mine is a Core 2 Quad as well, 1TB SATA HD, 8 gig DDR3 1333, Sli 2x 1GB gtx280, 1000W PSU.

You me on storage for sure.
 
Tech

Tech

Ron Paul FTW
VIP
Joined
Jul 12, 2006
Messages
10,327
Points
38
How big is your drive? I'm looking at getting a 500 gig, there only around $150 here I think.

Do you need to be running vista to stream from your computer to your xbox?
I'm using XP Professional.

no special software. just Windows Media Player.
 

MuscleMecca Crew

Mecca Staff
Big04pimpin

Big04pimpin

Mecca V.I.P.
VIP
Joined
Nov 28, 2006
Messages
1,741
Points
38
Your comp sucks lol... except the storage that's adequate. and the ram is decent,.. but get a Core 2 Processor. Core 2 Duo owns regular Duo.

Oops, I meant Core 2 Duo. Its what we use for most of our servers here.
 
Hypocrisy86

Hypocrisy86

Mecca V.I.P.
VIP
Joined
Jul 13, 2006
Messages
15,165
Points
48
lol
Q6600
4gigs kingston hyper-x DDR2
Radeon 3870x2 crossfired with 3870OC. 1.5gigs of video ram
320gb internal drive
100gb external
about to get a 1tb
 
Big04pimpin

Big04pimpin

Mecca V.I.P.
VIP
Joined
Nov 28, 2006
Messages
1,741
Points
38
so you can't stream .MKV files? thats sucks. My buddy can with his PS3. Thanks for all the help guys.
 
P

Pain

............
VIP
Joined
Jun 27, 2006
Messages
13,537
Points
38
Use a program called GOTSENT. It converts .mkv files to .mp4 so they can be played on the 360 or PS3.
 
Big04pimpin

Big04pimpin

Mecca V.I.P.
VIP
Joined
Nov 28, 2006
Messages
1,741
Points
38
Use a program called GOTSENT. It converts .mkv files to .mp4 so they can be played on the 360 or PS3.

awesome, thanks pain. :xyxthumbs: I'm going to look into it when I get back home.
 
miamiracing

miamiracing

Mecca V.I.P.
VIP
Joined
Mar 22, 2007
Messages
5,790
Points
38
lol
Q6600
4gigs kingston hyper-x DDR2
Radeon 3870x2 crossfired with 3870OC. 1.5gigs of video ram
320gb internal drive
100gb external
about to get a 1tb

my machine is older but still comes close in benches to yours :carduindisguise

E6600 @ 3.8ghz
2gig ocz 1066 in dual channel
asus p5w dh deluxe
msi 8800gtx @ ultra
2 74gb raptor in raid 0
500gig external drive
 
Big04pimpin

Big04pimpin

Mecca V.I.P.
VIP
Joined
Nov 28, 2006
Messages
1,741
Points
38
thanks sick, I finally got it to work. i found that tversity on a different site that recommended it. I might just get another computer and hook it straight up to my projector so I don't have to connect anything.

I will get 4 gig ethernet cards and put in each of my PC's and take one of my cisco routers from work so bandwidth will never be a problem again. Damn real HD 1080P takes a good amount of bandwidth.
 

Similar threads

MuscleMecca Crew
Replies
232
Views
26K
underbody
underbody
MuscleMecca Crew
Replies
932
Views
263K
underbody
underbody
Ronnie Coleman Feed
Replies
0
Views
739
Ronnie Coleman Feed
Ronnie Coleman Feed
Bodybuilding News
Replies
0
Views
7K
Bodybuilding News
Bodybuilding News
Top